Over ons

Al meer dan 20 jaar ontwikkelen en produceren wij pneumatische systemen. Dankzij onze specialistische kennis kunnen wij bedrijven in diverse branches bedienen waaronder de voedingsindustrie, de chemische industrie en spoorwegen wereldwijd. Wij beschikken over alle benodigde voorzieningen om pneumatische producten te ontwerpen, te produceren en te testen. Alles gebeurt in eigen beheer zoals het maken van 3D tekeningen, hierna wordt er een prototype gemaakt dat bij ons en bij de klant uitgebreid getest wordt. Dankzij deze flexibele en klantgerichte werkwijze, kunnen wij altijd maatwerk leveren.

Wij hebben een ruim assortiment standaard producten en specials, unieke producten die speciaal ontwikkeld zijn voor specifieke toepassingen, zoals cilinders, ventielen, besturingen en aandrijvingen. Ook de installatie en het onderhoud van uw pneumatische apparatuur behoort tot de mogelijkheden.

De geschiedenis van Tecair

Tecair heeft een lange geschiedenis, het begon allemaal in 1880 toen loodgieter Abraham Bijlenga in het centrum van Leeuwarden een machinefabriek oprichtte. Tijdens de mechanisatie in de jaren 20 ging Bijlenga aan de slag met de productie van kaasbereidingsapparatuur. De Tebel machinefabrieken waren geboren.

In de jaren 60 raakte het bedrijf haar zelfstandigheid kwijt via een management buy-out. In de loop der jaren is de naam Tebel nooit verdwenen. In toenemende mate produceerde en ontwikkelde Tebel nationaal en internationaal producten voor de sector ‘rollend materieel’, van losse componenten tot en met complete deuraandrijvingen en magneetremmen.

In 1992 besloot Tebel tot aankoop van de Philipsvestiging (TPME) over te gaan. Men verhuisde en de naam werd veranderd in “Transferia Technologies Group”. Het pneumatiekpakket werd onder de merknaam “Transferia Pneumatics” verkocht. In 1996 werden bijna alle activiteiten doorverkocht aan het Zweedse Sab Wabco. Door een gebrek aan productiecapaciteit kocht Sab Wabco vanaf dat moment alle onderdelen in bij NoordNed.

In 1997 ging de productie pneumatiek failliet waarna NoordNed in delen werd verkocht. De productie pneumatiek werd verkocht aan twee medewerkers van het failliete NoordNed: de heren Zaagemans en Markus. Per 1 oktober 1997 startten zij een nieuwe onderneming onder de naam Tecair. Sinds 2016 heeft de heer Markus Tecair volledig overgenomen.

Bureau Veritas heeft opnieuw de kwaliteit van Tecair beoordeeld en heeft vervolgens wederom het certificaat voor ISO9001 verstrekt.

Download of bekijk het ISO 9001 certificaat

N

Maatwerk

Naast onze standaardproducten kunt u ook bij ons terecht voor speciale maatwerkoplossingen. Een afwijkende maat of vorm? Stel ons gerust op de proef.

N

Kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid

Kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid staan bij ons voorop. Door onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander wat er nodig is om een kwalitatief perfect systeem te leveren.

N

Jarenlange ervaring

Met meer dan 25 jaar ervaring weten wij wat wel, en wat niet werkt. In de afgelopen jaren hebben wij ons ontwikkeld tot waar we nu zijn: dé maatwerk specialist op het gebied van pneumatiek.

Klokkenluidersregeling

Bij Tecair streven wij naar een open bedrijfsklimaat en een hoge mate van bedrijfsethiek. De klokkenluidersregeling kan worden gebruikt wanneer u vermoedt dat onze ethische richtlijnen niet worden nageleefd, bijvoorbeeld bij:

  • Financiële onregelmatigheden en corruptie
  • Ernstige pesterijen en discriminatie
  • Veiligheidsrisico’s op de werkplek
  • Milieucriminaliteit

Klik hier voor meer informatie.